Petak, 26. februar 2021. // 08. nedelja
Rimska jagnjetina sa mladim povrćem
Autor: Tupperware Cafe; objavljeno: 15. april 2014.
Sastojci:
2 jagnjeće šnicle od po cca 200g, 300g mlade šargarepe očišćene i nasečene na kockice, 200g graška, 200g krompira, oguljenog i nasečenog na kockice, 2 kriške dvopeka (najbolje mlečnog tosta, nemojte koristiti prezlu umesto dvopeka), 4 iseckane grančice peršuna, 4 zgnječena čena belog luka, 1 kašika maslinovog ulja, ljuta aleva paprika( najbolje cayenne paprika), 1 kašičica iseckanog svežeg estragona
Priprema:
U posudi za mešenje izgnječite dvopek. Dodajte peršun, estragon i beli luk koje ste prethodno iseckali u Turbo Chef-u. Dodajte u smesu alevu papriku i maslinovo ulje i promešajte. Jagnjeće šnicle obložite smesom, stavite ih u cediljku MicroGourmet-a i pustite da odstoje 15min. Šargarepu, grašak i krompir stavite u osnovnu posudu MicroGourmet-a. U posudu za vodu ulijte 400ml hladne vode, složite osnovnu posudu, cediljku i poklopac MicroGourmet-a i kuvajte 25 min na 800W u mikrotalasnoj rerni. Nakon kuvanja, ostavite da odstoji 5 min pa poslužite.
Zbog ravnomernog kuvanja birajte komade mesa slične veličine.
Odstranite kosti.
Potrudite se da šnicle položite u cediljku tako da se ne preklapaju i da između njih bude malo prostora kako bi para mogla što bolje da cirkuliše.