Petak, 26. februar 2021. // 08. nedelja
TORANJ OD PARADAJZA, MOZZARELLE I PESTA
Autor: Tupperware Cafe; objavljeno: 16. maj 2014.
Sastojci:
Sastojci za 6 porcija
6 paradajza srednje veličine (svaki 130 g), 25 ml maslinovog ulja, so i biber,
5 ml majčine dušice, 2 kugle mozzarelle
Pesto
25 ml rendanog parmezana, 25 ml pinjola, 10 listova svežeg bosiljka, 1 čen belog luka , so i biber, 75 ml maslinovog ulja
Priprema:
Zagrejte rernu na 200°C (6/7 na termostatu).
Na rešetku koju ste izvadili iz rerne stavite Silikonsku podlogu za pečenje.
Operite paradajz, i isecite svaki na po 4 debele ploške.
Poslažite ploške na Silikonsku podlogu za pečenje i premažite maslinovim uljem uz pomoć Silikonske četkice.
Posolite, pobiberite i pospite majčinom dušicom, pa pecite 15 min na 200°C (6/7 na termostatu).
Iseckajte bosiljak u Turbo Chefu dok ne dobijete glatku smesu.
Dodajte pinjole i beli luk i ponovno mešajte.
Dodajte rendani parmezan i maslinovo ulje i mešajte dok ne dobijete gustu i glatku smesu. Po želji dodajte soli i bibera.
Svaku kuglu mozzarelle isecite na po 9 ploški.
U lagano nauljene kalupe Magičnog tornja stavite prvo plošku paradajza, pa na nju plošku mozzarelle.
Mozzarellu prekrijte slojem pesta. Postupak ponovite do oznake za maksimalno punjenje.
Složite posude u Toranj, stavite poklopac i odložite u frižider na najmanje 30 min pre vađenja iz kalupa i posluživanja.