Četvrtak, 28. maj 2020. // 22. nedelja

SLATKE WAFFLE (OSNOVNI RECEPT)

Autor: Tupperware Cafe; objavljeno: 12. avgust 2014.

Sastojci:


175g brašna, 5ml praška za pecivo, 75ml šećera, 3 jaja(odvojiti žumanca od belanaca), 250ml mleka, 2ml soli, 90g putera

Priprema:


Izvadite rešetku iz rerne i zagrejte rernu na 220˚C. Operite i osušite silikonski kalup za waffle i stavite ga na rešetku iz rerne.
U bokalu MicroPlus 1L otopite puter, 50sec na 600W.
Prosejte brašno i prašak za pecivo koristeći Cediljku Chinois. U Posudu za miksiranje 2L dodajte šećer i umešajte 3 žumanca, mleko i rastopljeni puter, pa sve dobro promešajte koristeći Penilicu N.G.
Belanca ulijte u Brzi Chef i dobro izmešajte dok ne dobijete "sneg" od belanaca. Silikonskom lopaticom N.G. lagano umešajte "sneg" u smesu u Posudi za miksiranje.
Smesu izlijte u Silikonski kalup za waffle. Uz pomoć Silikonske palete izravnajte smesu kako se ne bi izlivala van kalupa, i da se sve šupljine ravnomerno popune.
Pecite 11 minuta.
Nakon 11 minuta izvadite iz rerne, pa waffle odmah izvadite iz kalupa i stavite ih direktno na rešetku i vratite u rernu da se peku još 3-4 min.

 

Poslužite sa marmeladom, šlagom, voćem, topljenom čokoladom, Tupperware sladoledom od vanile...

Za pripremu recepta Slatke Waffle (osnovni recept) korišćeni su sledeći TUPPERWARE® proizvodi:
Brzi Chef s poklopcemBokal Microplus 1LSilikonska lopatica N.G.Posuda za miksiranje 2L i Višenamenski kuhinjski pomagačSilikonski kalup za waffle

Novi TWCafe.rs recepti:

Detoks napitak

Sve sastojke stavimo u veliku...»


Sočivo sa slaninom

Sočivo potopite prethodnog dana u...»


Njoki bez glutena sa...

Zamesite testo i iseckajte ga u...»


Hleb bez glutena

U posudi pomešajte sve sastojke...»


Palačinke bez glutena

Mešajte sve sastojke sve dok ne...»


Vodič kroz pravilnu ishranu Tupperware® Cafe Srbija Rucak za 30 minuta Tupperware® Cafe Srbija galerija

Tupperware Café Srbija


Uslovi korišćenja sajta TWCafe.rs
Zvaničan TUPPERWARE® sajt se nalazi na adresi: www.tupperware.rs
Copyright TWCafe.rs 2011.