Ponedeljak, 19. april 2021. // 16. nedelja
RIBA U SOSU OD SENFA
Autor: Tupperware Cafe; objavljeno: 21. mart 2014.
Izvor recepta: UltraPro 5,7L Kasserolle und Auflaufform 3,3L, Nemačka
Sastojci:
Za 4 porcije:
500 g krompira, 4 fileta smuđa od po cca 180g, so, mleveni biber, 1 limeta, 20g putera, 200g slatke pavlake, 200g mleka,4 kašike kisele pavlake, 4 žumanca, 5 kašika senfa, 2 kašike seckane mirođije, 4 kašike seckanog peršuna, 2 kašike prezle
Priprema:
Krompir oljuštiti i iseći na kockice. U Bokalu Microplus dinstati krompir sa 4 kašike vode 5 min na 600 W u mikrotalasnoj.
Filete posoliti i pobiberiti sa obe strane. UltraPro 3,3L podmazati puterom. Filete staviti u podmazani UltraPro 3,3L i među njih rasporediti limetu sečenu na kriške. Izdinstane kockice krompira posoliti i dodati filetima.
Izmešati slatku pavlaku, mleko, kiselu pavlaku, žumanca, senf, mirođiju, peršun i prezle, i preliti preko ribe i krompira.
U prethodno zagrejanoj rerni dinstati na 200 C oko 20 minuta, i na polovini dinstanja skinuti poklopac.
Ovaj recept možete pripremiti i sa filetima lososa.