Utorak, 04. avgust 2020. // 32. nedelja

PUNJENI PARADAJZ

Autor: Tupperware Cafe; objavljeno: 08. jun 2012.

Sastojci:


2 crna luka ( 150gr )
2 čena belog luka
50 ml maslinovog ulja
2 šnita praške šunke ( 150gr )
50 ml seckanog peršuna
50 ml seckanog estragona
400 gr telećeg mesa mlevenog
Po ukusu: so i mleveni biber
6 do 7 većih paradajza
origano

Priprema:


Zagrejte rernu na 6/7 ili 200°C
Isecite očišćen crni i beli luk u Qick Chefu III sa poklopcem, prebacite u Bokal Microplus 1l , dodajte 25 ml maslinovog ulja i stavite da se dinsta u mikrotalasnoj 5 min.
Isecite šunku, peršun i estragon u Quick Chefu III.
U Posudu Moderna plavuša 3,5l stavite mlevenu teletinu, mešavine iz Bokala Microplus i Quick Chefa III, so i biber i promešajte Kašikom sa otvorom N.G.
Isecite vrh-kapu, na svakom paradajzu, izdubite ga i punite, stavite nazad odsečeni vrh i poređajte u UltraPro 5l.
Ostatak maslinovog ulja prelijte preko paradajza i pospite origanom i stavite da se peče bez poklopca 45 min na 6/7 ili 200°C.
Servirajte toplo.

 

Možete dodati i 1 kašičicu kuvanog pirinča u svaki
paradajz pre nego što stavite smesu od mesa: bolje će upiti vodu iz paradajza.

Napomena:

Duplo manju količinu možete pripremiti u Okrugloj UltraPro posudi 2,5l sa poklopcem.

Za pripremu recepta Punjeni paradajz korišćeni su sledeći TUPPERWARE® proizvodi:
Quick Chef III s poklopcemModerna plavuša 3,5 litOkrugli UltraPro 2.5l i Okrugli UltraPro poklopac 600ml

Novi TWCafe.rs recepti:

Detoks napitak

Sve sastojke stavimo u veliku...»


Sočivo sa slaninom

Sočivo potopite prethodnog dana u...»


Njoki bez glutena sa...

Zamesite testo i iseckajte ga u...»


Hleb bez glutena

U posudi pomešajte sve sastojke...»


Palačinke bez glutena

Mešajte sve sastojke sve dok ne...»


Vodič kroz pravilnu ishranu Tupperware® Cafe Srbija Rucak za 30 minuta Tupperware® Cafe Srbija galerija

Tupperware Café Srbija


Uslovi korišćenja sajta TWCafe.rs
Zvaničan TUPPERWARE® sajt se nalazi na adresi: www.tupperware.rs
Copyright TWCafe.rs 2011.