Utorak, 04. avgust 2020. // 32. nedelja

PROSUŠENI I SUŠENI PARADAJZ

Autor: Tupperware Cafe; objavljeno: 23. oktobar 2012.

Izvor recepta: La tomate... nous epate!, Francuska

Sastojci:


1,5 kg paradajza , 20 ml morske soli, 10 ml šećera ,4 čena belog luka isečena na 4 dela, 4 grančice majčine dušice, 4 lista lorbera,1 grančica ruzmarina, 30 ml maslinovog ulja, mleveni biber

Priprema:


Zagrejte rernu na 3/4 ili 100°C bez rešetke. Isecite paradajz na 4 dela i izvadite semenke. U posudi Moderna Plavuša od 650 ml izmešajte so i šećer Uskom silikonskom lopaticom N.G., dodajte beli luk, majčinu dušicu, ruzmarin i lorber. Na hladnu rešetku od rerne postavite Silikonsku podlogu za pečenje i stavite paradajz koji prelijte sa 30 ml ulja i mešavinom iz posude Moderna Plavuša. Stavite da se paradajz suši 3h da dobijete prosušeni paradajz a 5-6 h da se dobije sušeni paradjz na 3/4 ili 100°C, i na pola pečenja ga okrenite.
Ostavite da se ohladi u rerni sa poluotvorenim vratima. Čuvajte ovaj paradajz u mešavini maslinovog ulja i ulja od semena grožđa.

 

Ulje od semena grožđa ne dozvoljava da se mešavina stegne.

Za pripremu recepta Prosušeni i sušeni paradajz korišćeni su sledeći TUPPERWARE® proizvodi:
Silikonska podloga za pečenje

Novi TWCafe.rs recepti:

Detoks napitak

Sve sastojke stavimo u veliku...»


Sočivo sa slaninom

Sočivo potopite prethodnog dana u...»


Njoki bez glutena sa...

Zamesite testo i iseckajte ga u...»


Hleb bez glutena

U posudi pomešajte sve sastojke...»


Palačinke bez glutena

Mešajte sve sastojke sve dok ne...»


Vodič kroz pravilnu ishranu Tupperware® Cafe Srbija Rucak za 30 minuta Tupperware® Cafe Srbija galerija

Tupperware Café Srbija


Uslovi korišćenja sajta TWCafe.rs
Zvaničan TUPPERWARE® sajt se nalazi na adresi: www.tupperware.rs
Copyright TWCafe.rs 2011.