Utorak, 04. avgust 2020. // 32. nedelja

PITA (KOLAČ) OD PALENTE S MLEKOM, PESTO SOSOM I KOZJIM SIROM

Autor: Tupperware Cafe; objavljeno: 13. septembar 2011.

Izvor recepta: Mlečni mix, Rusija

Sastojci:


750 ml. mleka (3,2% ili 1,5% masti)
200 ml. palente (kukuruznog brašna), (185 gr)
so, biber
1 parče kozjeg sira, naseckaog na kolutiće
(oko 24 kolutića)
Pesto sos:
1 veza bosiljka
2 čena belog luka
100 gr. oraščića kedra
50 ml. maslinovog ulja

Priprema:


Ugrejte rernu bez rešetke na 210 C.
Mleko podgrejte u Šerpi sa drškom Shef (2,8 l). Kada provri mleko, sipajte palentu i stalno mešajte uz pomoć kašike N.G. Smanjite vatru i kuvajte još 5-7 min, posolite i pobiberite.
Sipajte palentu u silikonski kalup i pustite da se skroz ohladi.
Kozji sir naseckajte na kolutiće.
Pripremite pesto sos: u Quick Chef stavite bosiljak, beli luk, oraščiće kedra, maslinovo ulje i sve dobro iseckajte.
Na ohlađenu palentu stavite pripremljenu smesu, preko smese poređajte kozji sir i stavite u rernu na 25 minuta na 210 C.
Pita može da se služi vruća, topla ili hladna.

 

Da bismo u silikonskom kalupu ravnomerno rasporedili palentu, silikonsku lopaticu kojom razmazujemo treba prethodno pokvasiti vodom.

Napomena:

priprema: 10 minuta
kuvanje: palenta: 5-7 minuta na tihoj vatri
pita: 25 minuta u rerni na 210 C

Za pripremu recepta Pita (kolač) od palente s mlekom, pesto sosom i kozjim sirom korišćeni su sledeći TUPPERWARE® proizvodi:
Okrugli kalupQuick Chef III s poklopcem

Novi TWCafe.rs recepti:

Detoks napitak

Sve sastojke stavimo u veliku...»


Sočivo sa slaninom

Sočivo potopite prethodnog dana u...»


Njoki bez glutena sa...

Zamesite testo i iseckajte ga u...»


Hleb bez glutena

U posudi pomešajte sve sastojke...»


Palačinke bez glutena

Mešajte sve sastojke sve dok ne...»


Vodič kroz pravilnu ishranu Tupperware® Cafe Srbija Rucak za 30 minuta Tupperware® Cafe Srbija galerija

Tupperware Café Srbija


Uslovi korišćenja sajta TWCafe.rs
Zvaničan TUPPERWARE® sajt se nalazi na adresi: www.tupperware.rs
Copyright TWCafe.rs 2011.