Petak, 26. februar 2021. // 08. nedelja
PILETINA SA TIKKA MASALA KARIJEM
Autor: Tupperware Cafe; objavljeno: 03. septembar 2012.
Sastojci:
Potrebno za 4 osobe :
4 pileća filea od 120 gr, 2 luka srednje veličine, 1 komad đumbira(10 gr), 1 sveža ljuta papričica, malo ulja, 1 vezica korijandera, 1 čaša paste od karija ili original engleski Tikka Masala kari, 1 konzerva paradajza isečenog na komade( 400 gr ), 400 ml kokosije supe, 1\ 2 kašičice šećera , so, biber, 1 šolja jogurta, 2 limuna
Priprema:
Pileće filee iseći na tanke trake. Luk oljuštiti i iseći na četvrtine. Đumbir oljuštiti i zajedno sa lukom iseckati u Quick Chefu . Ljutu papričicu iseći na tanke trake. Luk,đumbir i ljutu papričicu dinstati na ulju. Sve sastojke , osim jogurta i limuna, staviti u Ultra Pro od 3,5 litra, začiniti ih i dobro promešati.Ultra Pro zatvoriti i jelo sa karijem kuvati ca. 60 minuta na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni ili ca. 30 minuta u mikrotalasnoj pećnici na 60 w. Na svaku porciju dodati malo jogurta i servirati sa kolutovima limuna.
Ljutinu jela ne ublazavati gutljajima vode. Uz jelo radije jesti hleb ili piti jogurt.