Petak, 26. februar 2021. // 08. nedelja
PEČENA POHOVANA PILETINA
Autor: Tupperware Cafe; objavljeno: 29. mart 2012.
Sastojci:
3 kom pilećih prsa
30 g omekšalog maslaca (ili 30 g majoneza)
400 ml (50 g) kornfleksa
50 g rendanog parmezana
30 ml luka
2 ml bibera
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 ° C.
Ogulite kožu s pilećih prsa i izrežite ih na pola, zatim nežno istucite meso .
Premažite svaku stranu maslacem pomoću Silikonske četkice. Stavite ih na Click N Shake rešetku i osložite sa strane (umesto maslaca možete koristiti majonez).
Koristite Turbo Chef da biste od kornfleksa dobili mrvice (iz dva puta) i stavite prah u Višenamensku posudu.
Koristite Turbo Chef da biste sjedinili i iseckali preostale sastojke. Dodajte u mrvice od kornfleksa i dobro promešajte.
Sipajte polovinu smese s kornfleksom u Bazu Click N Shake, stavite rešetku s mesom i pospite preostali kornfleks preko piletine.
Zatvorite i dobro protresite, od 6 do 8 puta.
Stavite u Ultra Pro posudu za pečenje.
Pokrijte i pecite na 180 ° C, 30 - 35 min ili dok u potpunosti ne bude pečeno.