Petak, 26. februar 2021. // 08. nedelja
PAŠTETA OD TUNJEVINE S MLEKOM
Autor: Tupperware Cafe; objavljeno: 13. septembar 2011.
Izvor recepta: Mlečni mix, Rusija
Sastojci:
500 ml. mleka (3,2% masti)
200 ml. brašna (100 gr.)
100 gr. rendanog parmezana
6 jaja
150 gr.tunjevine u paradajz sosu
150 gr. tunjevine u salamuri
so, biber
prstohvat karija
Sos od jogurta:
250 gr. jogurta
15 ml. kisele pavlake
so, biber
50 gr. iseckanog vlašca
Priprema:
Ugrejte rernu bez rešetke na 180 C.
Mleko podgrejte u Bokalu Mikroplus 1 l
U posudi za miksiranje 2 l promešajte sve sastojke uključujući i tunjevinu.
Postepeno dodajte vruće mleko i mešajte.
Silikonski kalup stavite na hladnu rešetku. Sipajte smesu i pecite 45 minuta na 180 C.
Služiti hladno ili vruće sa sosom od jogurta.
Sos od jogurta: U posudu sipajte jogurt, kiselu pavlaku, dodajte so, biber i vlašac pa sve dobro promešajte.
Paštetu od tunjevine iseckajte na kocke i servirajte na ražnjićima sa sosom od jogurta kao predjelo.