ORIJENTALNI GULAŠ SA CRNIM VINOM
Autor: Tupperware Cafe; objavljeno: 03. septembar 2012.
Sastojci:
Potrebno za četiri osobe :
1,2 kg junećeg mesa za gulaš, 2 do 3 kašičice rastopljenog putera, so, biber, 500 gr luka, 1 do 2 kašike brašna, 2 pomorandže, 200 gr kajsija, 200 ml crnog vina, 100 ml soka od pomorandže, 300 ml goveđe supe, 2 kašičice mlevenog korijandera, 2 kašičice aleve paprike.
Meso propržiti na puteru. Posoliti i pobiberiti. Luk očistiti , iseći na četrvrtine i iseckati u Quick Chefu . Luk dodati u meso. Brašno posuti po mesu i luku. Iseći pomorandže na komadiće, kajsije takođe iseći na komadiće i staviti u Ultra Pro od 3,5 litra , zajedno sa ostalim sastojcima. Začiniti i dobro promešati. Posudu zatvoriti i kuvati ca. 2 sata na l75 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.