Petak, 04. decembar 2020. // 49. nedelja

MINI BURGERI S KUS KUS SALATOM

Autor: Tupperware Cafe; objavljeno: 08. januar 2014.

Sastojci:


240 g kus-kusa, 360 ml vode, 2x2 kašike (60 ml) maslinovog ulja, 3 mlada luka, 4 mala paradajza, 1 krastavac bez semenki, 300 g junetine, 1 i ½ (7,5 ml) kašičica kima, 1 i ½ (7,5 ml) kašičica sušenog origana, so i biber,3 kašike svežeg limunovog soka

Priprema:


Stavite semenke kus–kusa u Posudu za kuvanje pirinča u mikrotalasnoj. Dodajte 360 ml vode, pokrijte i stavite u mikrotalasnu 3 minuta na 800 W. Pustite da odstoji otprilike 5 minuta, sklonite poklopac, dodajte 2 kašike maslinovog ulja, dobro promešajte i ostavite sa strane.
Pomoću Turbo Chefa iseckajte luk. A paradajz i krastavac isecite pomoću Noža za povrće s navlakom. 300 g junetine sameljite u Mašini za mlevenje – Mincer. Nakon toga oblikujte 6 debelih malih pljeskavica. Pospite ih kimom, origanom, 1 kašikom soli i ¼ kašike bibera. Zagrejte 1 kašiku ulja na srednje jakoj vatri. Pecite pljeskavice oko 4 minuta.
Ubacite kus-kus sa lukom, paradajzom, krastavcem, limunovim sokom, preostalim uljem, ¼ kašike soli i ¼ kašike bibera.
Servirajte kao prilog uz mini burgere.

 

Za pripremu recepta Mini burgeri s Kus Kus salatom korišćeni su sledeći TUPPERWARE® proizvodi:
Turbo ChefPosuda za kuvanje pirinčaMašina za mlevenje Mincer

Novi TWCafe.rs recepti:

Detoks napitak

Sve sastojke stavimo u veliku...»


Sočivo sa slaninom

Sočivo potopite prethodnog dana u...»


Njoki bez glutena sa...

Zamesite testo i iseckajte ga u...»


Hleb bez glutena

U posudi pomešajte sve sastojke...»


Palačinke bez glutena

Mešajte sve sastojke sve dok ne...»


Vodič kroz pravilnu ishranu Tupperware® Cafe Srbija Rucak za 30 minuta Tupperware® Cafe Srbija galerija

Tupperware Café Srbija


Uslovi korišćenja sajta TWCafe.rs
Zvaničan TUPPERWARE® sajt se nalazi na adresi: www.tupperware.rs
Copyright TWCafe.rs 2011.