Petak, 26. februar 2021. // 08. nedelja
MARGERITA
Autor: Tupperware Cafe; objavljeno: 14. februar 2012.
Izvor recepta: Amazing appetizers, SAD
Sastojci:
30cm kore po izboru (prethodno pripremljena kora za picu)
1 kašičica ekstra devičanskog maslinovog ulja
½ šolje paradajz sosa (recept je u nastavku)
115gr sveže mocarele, tanko isečene
4 mala paradajza, tanko isečena
¼ šolje svežeg bosiljka, iseckanog u Turbo Chef-u
So i biber
Paradajz sos (sastojci za 1 šolju):
1 češanj belog luka
½ crnog luka, isečenog na 4 dela
½ kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 kašika paradajz paste
370gr konzerviranog celog paradajza, posušenog/isceđenog
So i biber
Priprema:
U bazu Quick Chef-a stavite crni i beli luk. Okrećite ručicu dok se dobro ne isecka. U tiganj Chef Series od 20cm, sipajte maslinovo ulje, iseckan luk i dinstajte na srednjoj do jačoj temperaturi 3-5min. Dodajte paradajz pastu i dinstajte na srednjoj vatri dok boja ne prodre u luk, oko 3 min. Dodajte paradajz i mešajte još 5 min. Sklonite sos s šporeta, pustite da se rashladi. Sipajte ohlađen sos u bazu Quick Chef-a sa sečivom. Okrećite ručicu dok se ne sjedini. Začinite solju i biberom.Paradajz sos je gotov.
Izvadite rešetku iz rerne, pa zagrejte rernu na 220ºC.
Pospite koru maslinovim uljem i rasporedite jednako Silikonskom lopaticom. Pospite preko paradajz sos, mocarelu i začine sa solju i biberom. Silikonsku podlogu stavite na hladnu rešetku, pa rešetku sa podlogom stavite u rernu . Pecite 8 min ili dok ne dobije zlatno braon boju. Pospite svežim bosiljkom.