Petak, 26. februar 2021. // 08. nedelja
KOLAČ SA GANEŠ KREMOM
Autor: Tupperware Cafe; objavljeno: 15. novembar 2012.
Izvor recepta: Demoulez-les la saga des moules silicone, Francuska
Sastojci:
Potrebno je za 6 osoba:
4 belanca, 50ml šećera u prahu, 80 gr mlevenog badema, 80 gr mlevenih lešnika, 100 gr šećera u prahu, 50 ml prepečenih i krupnije seckanih lešnika
Krem Ganaš: 200ml slatke pavlake tečne, 200 gr čokolade
Priprema:
Zagrejte rernu na 6 ili 180°C, bez rešetke
Umutite belanca u čvrst sneg pomoću Brzog Chefa, dok se dobro ne umute, dodajte 50ml šećera u prahu i još malo mutite da dobijete homogen šne.
U Posudi za misksiranje od 2l izemešajte mleveni badem, lešnik i 100gr šećera u prahu.
Pomoću Silikonske lopatice dodajte pažljivo sneg od belanaca i polako izmešajte.
Stavite Silikonsku podlogu za pečenje na hladnu rešetku iz rerne i rasporedite smesu po podlozi tako da sa svake strane od ivice ostane 3cm bez smeše. Posuti koru seckanim pečenim lešnikom i stavite da se peče na 6 ili 180°C 20 minuta.
Krem Ganaš: u bokal Microplus od 1l stavite da se istopi čokolada, koju ste prethodno polomili na manje komade, 4 minuta na 750W. Stavite tečnu pavlaku i rashladjenu otopljenu čokoladu u Brzi Šef i stavite ga u Posudu Moderna Plavuša 3,5l koju do pola napunite hladnom vodom i ako je potrebno, dodajte neku kockicu leda. Mutite Ganaš dok se dobro ne umuti: potrebno je oko 5 minuta.
Kada se kolač ohladi, podelite ga na 2 dela tako da odozgo bude strana sa posutim lešnicima. Preko 1 polovine kolača stavite krem ganaš, pa pareko njega stavite drugi deo testa.
Služite isečeno na kocke ili pravougaonike.