Ponedeljak, 19. april 2021. // 16. nedelja
FILETI LISTA U SOSU OD TUNJEVINE
Autor: Tupperware Cafe; objavljeno: 07. avgust 2014.
Sastojci:
8 fileta lista(otprilike 2 lista od po 400g), 150g konzervirane tunjevine u ulju, 2 žumanca, 1/2 limuna, 1 dugačka tikvica, belo suvo vino, 5-6 kašika maslinovog ulja, so, biber u zrnu
Za temeljac:
1l vode, 4dl belog suvog vina, 1 manja glavica luka, 1 čen belog luka, 1/2 limuna, so, biber u zrnu
Priprema:
Isecite tikvicu na vrlo tanke ploške. Filete ribe zavijte zajedno sa ploškicama tikvice u učvrstite čačkalicama, pa poređajte u Legumijeru od 2,4L sa cediljkom.
U šerpu sipajte sastojke za temeljac i pustite da provri. Kada temeljac provri, prelijte sa njim riblje filete koje ste stavili u Legumijeru. Poklopite i ostavite da se kuva 7 minuta.
U Posudi za miksiranje izmešajte žumanca sa tunjevinom, sokom od 1/2 limuna, maslinovim uljem, malo soli i 3 kašike belog vina.
Poređajte filete na tanjir i servirajte sa sosom u zasebnoj posudi.
Na isti način možete da pripremite i druge vrste ribe.
Naznačene količine sastojaka odgovarajuće su za kuvanje u maloj Legumijeri od 2,4L. Ukoliko imate veliku Legumijeru od 4L, duplirajte količine svih sastojaka.