Petak, 26. februar 2021. // 08. nedelja
BUFALO PILETINA
Autor: Tupperware Cafe; objavljeno: 14. februar 2012.
Izvor recepta: Amazing appetizers, SAD
Sastojci:
30cm korice po vašem izboru (mini pita hleb)
1 pileća prsa, obarena na pari u posudi Microgourmet, isečena na kockice
½ šolje bufalo sosa
1 stabljika celera, iseckana na kockice
3 kašike dresinga od plavog sira
Priprema:
Izvadite rešetku, pa zagrejte rernu na 220ºC
Stavite piletinu i bufalo sos u bazu Quick Chef-a III . Okrećite ručicu dok se dobro ne isecka. Pospite piletinu preko korice koju ste predhodno stavili na podlogu za pečenje. Skinite sečivo i operite bazu pod mlazom vode. Vratite sečivo i stavite u bazu celer koji ćete grubo iseckati. Pospite celer po piletini. Silikonsku podlogu zajedno sa hladnom rešetkom stavite u rernu. Pecite 10 min ili dok korica ne dobije zlatnu boju. Može se hladiti 5min i poprskati dresingom od plavog sira.