Petak, 04. decembar 2020. // 49. nedelja

BABA GANOUSH

Autor: Tupperware Cafe; objavljeno: 23. januar 2014.

Sastojci:


2 velika patlidžana, 2 čena belog luka, sok od jednog limuna, 5 kašika maslinovog ulja, so i biber

Priprema:


Dva velika patlidžana operite, osušite i izbodite viljuškom. Nakon toga, stavite ih u rernu i pecite na 200°C. Pecite ih dok ne postanu vrlo mekani – oko sat vremena.
Ostavite ih neka se polako ohlade, a onda ih dok su još topli prepolovite pomoću Noža za povrće s navlakom, izdubite meso kašikom, sve do tanke kožice. Ponekad su patlidžani malo gorki, pa ih možete staviti u Dvojnu cediljku i lagano istisnuti sokove.
Stavite meso patlidžana zajedno s belim lukom i limunom u Mašinu za mlevenje – Mincer. Kada budete „provlačili “ smesu kroz Mincer drugi put, dodajte maslinovo ulje sve dok smesa ne postane glatka.
Probajte i poslužite tako što ćete napraviti tanak sloj na okruglom tanjiru. Prelijte vrlo tanak sloj maslinovog ulja u obliku kruga ili spirale, pospite s malo mlevene paprike, stavite masline i peršun.

 

Za pripremu recepta BABA GANOUSH korišćeni su sledeći TUPPERWARE® proizvodi:
Mašina za mlevenje Mincer

Novi TWCafe.rs recepti:

Detoks napitak

Sve sastojke stavimo u veliku...»


Sočivo sa slaninom

Sočivo potopite prethodnog dana u...»


Njoki bez glutena sa...

Zamesite testo i iseckajte ga u...»


Hleb bez glutena

U posudi pomešajte sve sastojke...»


Palačinke bez glutena

Mešajte sve sastojke sve dok ne...»


Vodič kroz pravilnu ishranu Tupperware® Cafe Srbija Rucak za 30 minuta Tupperware® Cafe Srbija galerija

Tupperware Café Srbija


Uslovi korišćenja sajta TWCafe.rs
Zvaničan TUPPERWARE® sajt se nalazi na adresi: www.tupperware.rs
Copyright TWCafe.rs 2011.