Četvrtak, 28. maj 2020. // 22. nedelja

ŠPECLE (SPÄTZLE)

Autor: Tupperware Cafe; objavljeno: 16. maj 2011.

Izvor recepta: SPÄTZLE, Rezepte aus der Geheimlade von Erich Bauer und Tupperware, Austrija

Sastojci:


2 - 4 L vode posoliti i staviti da provri
500g pšeničnog brašna
1 kašičica soli
5 jaja
220 ml mlake vode
so, beli biber

Priprema:


U Posudi za mešanje od 3 l sastojke dobro sjediniti Kašikom s otvorom, dok se ne pojave mehurići.
Ostaviti 10 min da odstoji.
U Lonac Chef Serije od 2,8l sipati vodu, posoliti je i kada provri sipati Spatzle, vaditi ih Kašikom s otvorom kako bi se bolje ocedile, ali tek kad isplivaju na površinu.
Po želji dodati puter, so i biber. Servirati tople.

 

- Kuvane Spätzle mogu biti prilog gulašu
- Umesto vode, u testo se može staviti mineralna voda ili mleko
- Ako dodate malo praška za pecivo, Spätzle će biti izdašnije
- Istopite maslac u tiganju, prelijte preko kuvanih Spätzle

Novi TWCafe.rs recepti:

Detoks napitak

Sve sastojke stavimo u veliku...»


Sočivo sa slaninom

Sočivo potopite prethodnog dana u...»


Njoki bez glutena sa...

Zamesite testo i iseckajte ga u...»


Hleb bez glutena

U posudi pomešajte sve sastojke...»


Palačinke bez glutena

Mešajte sve sastojke sve dok ne...»


Vodič kroz pravilnu ishranu Tupperware® Cafe Srbija Rucak za 30 minuta Tupperware® Cafe Srbija galerija

Tupperware Café Srbija


Uslovi korišćenja sajta TWCafe.rs
Zvaničan TUPPERWARE® sajt se nalazi na adresi: www.tupperware.rs
Copyright TWCafe.rs 2011.